Sprekers

De keynote sprekers die we uitnodigen zijn internationale referenties binnen hun vakgebied. Hun uiteenlopende zienswijzen en background staan garant voor inspirerende ontmoetingen op TOPniveau.

Johan Albrecht

Professor Milieueconomie aan de UGent

meer informatie

Als adviseur heeft hij verschillende Belgische en internationale organisaties bijgestaan op het vlak van energie- en milieubeleid. Hij is auteur van ‘Het energietrilemma’ (2017), waarin hij de toekomst van het energielandschap in België verkent.

James Knightley

Internationaal Hoofdeconoom bij ING

meer informatie

Vanuit zijn kantoor in Londen volgt James het Brexit-dossier en heeft hij meerdere publicaties op zijn actief. Sinds de start van zijn carrière binnen de groep is de economische divisie binnen ING leader op het vlak van accurate financiële forecasting. James Knightley wordt vaak vernoemd in de Britse en internationale pers en is regelmatig te gast op radio en televisie.

Paul Becue

Technical Communication Specialist - Credendo

meer informatie

Hij werkte eerst veertien jaar in de banksector en sinds juli 1998 in de kredietverzekeringssector, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde. Hij schreef tijdens zijn carrière artikelen voor diverse kranten en financiële en wetenschappelijke tijdschriften. Zijn boeken over kredietverzekering gelden als de referentie en werden in verschillende talen vertaald.

Jan Helskens

Co-founder of The Cookware Company – GreenPan™

meer informatie

GreenPan is een Belgisch merk met een internationale reputatie. Het is het geesteskind van twee jeugdvrienden: Jan Helskens en Wim De Veirman. Toen ze ontdekten dat traditionele antikleefpannen bij oververhitting gifstoffen vrijgaven en er voor de productie van de antikleeflaag PFOA werd gebruikt, gingen ze op zoek naar een nieuw alternatief.

Na een lange zoektocht vonden ze het perfecte materiaal voor hun pannen: een keramische laag met de naam Thermolon.

Nu de grootste uitdaging van de baan was, stelde het duo een team van deskundigen samen en leefde het zich uit met het ontwerp van kookgerei dat er mooi uitzag, schitterende resultaten opleverde en koken nóg leuker maakte. Tien jaar later is de hele wereld dol op hun pannen.

Chris Peeters

CEO Elia

meer informatie

Hij leidde de Business Consulting activiteiten van Schlumberger in Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. Hij was 14 jaar actief voor McKinsey & Company, waarvan 7 jaar als partner, gespecialiseerd in de energiesector. De eerste tien jaar van zijn beroepsloopbaan richtte hij een engineeringfirma en vervolgens een producent van bouwmaterialen op, om nadien aan de slag te gaan bij Hoogovens Aluminium als Sales & Technical Manager voor een deel van Europa.

Jacques Bughin

Senior Partner bij McKinsey en Directeur van het McKinsey Global Institute

meer informatie

Hij heeft voor McKinsey gewerkt in Amsterdam, Londen, Montréal, New York en Toronto. Hij heeft expertise ontwikkeld in verschillende domeinen zoals marketing en sales, digitale strategie, productiviteit, technologie, leadership en organisatie. Hij is auteur van meerdere publicaties van het McKinsey Global Institute en van het McKinsey Quarterly en in wetenschappelijke tijdschriften. Zijn studies werden gepubliceerd in gerenommeerde internationale media.

Clo Willaerts

Ex Dentsu Aegis, ex Bank Degroof Petercam, ex Sanoma

meer informatie

Clo Willaerts (° 1970) is een Belgische marketingprofessional met een grote schare volgers op sociale media en een uitgebreide ervaring in digitaal zakendoen (communities, streaming media, portals, sociale media, digitale transformatie) voor de reis-, financiële, automobiel-, media- en telco-industrie. Haar populaire technologieblog is sinds 2004 een vertrouwde bron van informatie. Nu, na bijna twintig jaar als internet- en mediaprofessional gewerkt te hebben, reist ze de wereld rond als consultant, spreker en auteur.

Als nieuwe media-virtuoos wordt mevrouw Willaerts nooit moe van het onderwijzen en leren over digitale technologie en de impact die dit heeft op ons dagelijks leven. Ze is een natuurtalent op het podium en geeft regelmatig lezingen in België over sociale media, online privacy, digitale marketing, kunstmatige intelligentie en toekomstige technologieën bij Thomas More, EHSAL Management School, Vlerick Leuven Gent Management School en UBA Academy.

Vind Clo Willaerts via haar online alterego: @bnox.

Pieter Timmermans

CEO VBO

meer informatie

Pieter Timmermans is gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO-FEB) en regent van de Nationale Bank van België. Timmermans studeerde af als handelsingenieur en behaalde een Master of Public Administration. Aan Stanford University volgde hij een Executive Program van de Graduate School of Business. Pieter Timmermans was eerder actief in de studiedienst van het ministerie van Economische Zaken en als adviseur bij de minister van Begroting. In 1998 werd hij directeur-generaal van het VBO en is in die functie verantwoordelijk voor de sociaaleconomische dossiers en het sociaal overleg.

Jurgen Ingels

Founding partner Smartfin Capital

meer informatie

Jürgen Ingels is de oprichter van Clear2Pay, een toonaangevend bedrijf in betaaltechnologie. Onder zijn leiderschap heeft hij het bedrijf gemaakt tot een van de wereldleiders in betalingssoftware, actief in 14 landen en met meer dan 1.200 werknemers. Het bedrijf heeft hij dan ook met succes verkocht aan FIS 2014. Na de verkoop van Clear2Pay werd Jurgen mede-oprichter van Smartfin Capital (private equity fonds gericht op doorgroeibedrijven), B-Hive (Europese Fintech Hub in Brussel) en The Glue (aanbieder van infrastructuuroplossingen voor financiële instellingen).
Onlangs heeft hij Scale-Ups.eu opgericht (de ‘time squeezer’ in Europa) en zetelt hij in verschillende technologiebedrijven zoals zoals Materialise (NASDAQ: MTLS), MariaDB, Itiviti, NGData en Itineris.

Mirko Kovac

Directeur van het Aerial Robotics Laboratory

meer informatie

Zijn onderzoeksteam ontwikkelt nieuwe bio-geïnspireerde mobiele robots voor detectie vanuit de lucht en in het water en autonome robots voor de steden van de toekomst. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen van robots, de ontwikkeling van hardware en in multimodale roboticamobiliteit.

Ivan Van de Cloot

Chief Economist - Itinera Institute

meer informatie

Als commentator bij financiële en economische gebeurtenissen, treedt hij regelmatig naar voren in de geschreven en audiovisuele media. Hij is Executive Professor economie aan de Universiteit Antwerpen Management School en heeft een column in de Tijd. Ivan Van de Cloot is auteur van diverse boeken en rapporten, onder meer over pensioenen, belastingen, financiële economie, welvaart en ondernemerschap.

Pascal De Buck

CEO Fluxys

meer informatie

Pascal De Buck (°1966) is Managing Director en CEO van Fluxys. Daarnaast is hij ook vicepresident van Synergrid (federatie van de netbeheerders elektriciteit en aardgas in België), bestuurslid van ENTSOG (European Network of Transmission System Operators – Gas), bestuurslid van Gas Infrastructure Europe (GIE), vertegenwoordiger van de gas infrastructuurexploitanten in Europa en lid van de Algemene Vergadering GIIGNL (The International Group of Liquefied Natural Gas Importers, een non-profit organisatie voor de studie en promotie van aan LNG gelinkte activiteiten).

Pascal De Buck behaalde een licentie rechten en startte in het bedrijf in 1995 als juridisch adviseur. Succesvol leidde hij de juridische en commerciële afdeling voordat hij zijn huidige job opnam als commercieel directeur en verantwoordelijke voor Business Development & Strategy.

Gaëtan Hannecart

CEO Matexi

meer informatie

Gaëtan Hannecart is sinds 1994 de directeur van Matexi.

Matexi is gegroeid van een klein exploitatiebedrijf met minder dan € 30 miljoen omzet tot de grootste buurtontwikkelaar van België met € 350 miljoen omzet. Deze groei is te danken aan hun stimulerende kennis, expertise, samenwerking tussen de medewerkers van Matexi en focus op sociaal- en ecologisch verantwoorde stedelijke vernieuwing en buurtontwikkelingsprojecten.

Matexi evolueerde van een familiebedrijf tot een professioneel beheerde onderneming met een sterke raad van bestuur en meer dan 350 hoogopgeleide experts, die gebaseerd zijn in de hoofdzetel in Waregem of in de 11 regionale kantoren verspreid over België, Groothertogdom Luxemburg en Warschau, Polen.
Samen houden deze experts toezicht op meer dan 500 vastgoedprojecten van verschillende groottes, gaande van nieuwbouwprojecten tot grote stedelijke herontwikkelingen zoals de Antwerp Tower en het Militair Ziekenhuis in Antwerpen, de Kanaalkom in Hasselt, Lamot in Mechelen, Kouter In Gent of de Léopold Tower in Evere. Hierdoor genereert Matexi dagelijks werkzekerheid voor zo’n 3.000 werknemers op hun vele bouwterreinen.

Gaëtan Hannecart is non-executive bestuurslid bij Real Dolmen, Group Louis Delhaize en N-Side. Voordien zetelde hij ook in de raad van Home Invest Belgium en Confinimmo.

Gaëtan Hannecart was gedurende 2 decennia actief betrokken in de non-profit sector: als medeoprichter en huidig voorzitter van YouthStart Belgium (een non-profit die 4.500 kansarme jongeren opleidde in ondernemen); als medeoprichter en non-executive directeur van het Itinera instituut (een onafhankelijke denktank), als huidig voorzitter van Guberna (een non-profit die sound corporate governance promoot); en als non-executive directeur van het Global Alumni Board van de Harvard Business School.

Gaëtan Hannecart behaalde een Master of Sience in Mechanical engineering en manufacturing management aan de Katholieke Universiteit Leuven (1988) en een Master of Business Administration aan de Harvard Business School (1994).