Daring to fail: getting to entrepreneurial success through failure.

Durven falen: naar succesvol ondernemerschap met vallen en opstaan. Waarom kent België te veel zogenaamde ‘zombiebedrijven’ en te weinig bedrijfsvernieuwing? Hoe kunnen bedrijven van falen een opportuniteit maken? Hoe de mentaliteit en de regels veranderen om risiconemers te laten leren uit hun fouten en te laten evolueren tot succesvolle ondernemers?

Sprekers:

Ivan Van de Cloot – Chief Economist bij Itinera Institute.
Als commentator bij financiële en economische gebeurtenissen, treedt hij regelmatig naar voren in de geschreven en audiovisuele media. Hij is Executive Professor economie aan de Universiteit Antwerpen Management School en heeft een column in de Tijd. Ivan Van de Cloot is auteur van diverse boeken en rapporten, onder meer over pensioenen, belastingen, financiële economie, welvaart en ondernemerschap.

 

Paul Becue – Licentiaat rechten, licentiaat toegepaste economische wetenschappen en licentiaat diplomatieke wetenschappen.
Hij werkte eerst veertien jaar in de banksector en sinds juli 1998 in de kredietverzekeringssector, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde. Hij schreef tijdens zijn carrière artikelen voor diverse kranten en financiële en wetenschappelijke tijdschriften. Zijn boeken over kredietverzekering gelden als de referentie en werden in verschillende talen vertaald.

Jurgen Ingels – Founding partner Smartfin Capital.
Jürgen Ingels is de oprichter van Clear2Pay, een toonaangevend bedrijf in betaaltechnologie. Onder zijn leiderschap heeft hij het bedrijf gemaakt tot een van de wereldleiders in betalingssoftware, actief in 14 landen en met meer dan 1.200 werknemers. Het bedrijf heeft hij dan ook met succes verkocht aan FIS 2014. Na de verkoop van Clear2Pay werd Jurgen mede-oprichter van Smartfin Capital (private equity fonds gericht op doorgroeibedrijven), B-Hive (Europese Fintech Hub in Brussel) en The Glue (aanbieder van infrastructuuroplossingen voor financiële instellingen). Onlangs heeft hij Scale-Ups.eu opgericht (de ‘time squeezer’ in Europa) en zetelt hij in verschillende technologiebedrijven zoals zoals Materialise (NASDAQ: MTLS), MariaDB, Itiviti, NGData en Itineris.