From energy chaos to energy vision in Belgium

Het energiepact 2030 van de federale regering moet een einde maken aan de improvisatie in ons energiebeleid. Welke keuzes dringen zich op? Welke gevolgen voor de energiekosten voor bedrijven en gezinnen? Wat met de milieudoelstellingen?

Introductie:

Johan Albrecht – Professor milieueconomie aan de UGent en senior fellow bij het Itinera Institute.
Als adviseur heeft hij verschillende Belgische en internationale organisaties bijgestaan op het vlak van energie- en milieubeleid. Hij is auteur van ‘Het energietrilemma’ (2017), waarin hij de toekomst van het energielandschap in België verkent.

 

Sprekers:

Chris Peeters – Diploma burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Leuven. Hij is de CEO van Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit.
Hij leidde de Business Consulting activiteiten van Schlumberger in Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. Hij was 14 jaar actief voor McKinsey & Company, waarvan 7 jaar als partner, gespecialiseerd in de energiesector. De eerste tien jaar van zijn beroepsloopbaan richtte hij een engineeringfirma en vervolgens een producent van bouwmaterialen op, om nadien aan de slag te gaan bij Hoogovens Aluminium als Sales & Technical Manager voor een deel van Europa.

Pascal De Buck – CEO – Fluxys
Hij is Managing Director en CEO van Fluxys. Daarnaast is hij ook vicepresident van Synergrid (federatie van de netbeheerders elektriciteit en aardgas in België), bestuurslid van ENTSOG (European Network of Transmission System Operators – Gas), bestuurslid van Gas Infrastructure Europe (GIE), vertegenwoordiger van de gas infrastructuurexploitanten in Europa en lid van de Algemene Vergadering GIIGNL (The International Group of Liquefied Natural Gas Importers, een non-profit organisatie voor de studie en promotie van aan LNG gelinkte activiteiten).

Pascal De Buck behaalde een licentie rechten en startte in het bedrijf in 1995 als juridisch adviseur. Succesvol leidde hij de juridische en commerciële afdeling voordat hij zijn huidige job opnam als commercieel directeur en verantwoordelijke voor Business Development & Strategy.