If I were Prime Minister

Spreker:

Gaëtan Hannecart – Matexi

Gaëtan Hannecart is sinds 1994 de directeur van Matexi.

Matexi is gegroeid van een klein exploitatiebedrijf met minder dan € 30 miljoen omzet tot de grootste buurtontwikkelaar van België met € 350 miljoen omzet. Deze groei is te danken aan hun stimulerende kennis, expertise, samenwerking tussen de medewerkers van Matexi en focus op sociaal- en ecologisch verantwoorde stedelijke vernieuwing en buurtontwikkelingsprojecten.

Matexi evolueerde van een familiebedrijf tot een professioneel beheerde onderneming met een sterke raad van bestuur en meer dan 350 hoogopgeleide experts, die gebaseerd zijn in de hoofdzetel in Waregem of in de 11 regionale kantoren verspreid over België, Groothertogdom Luxemburg en Warschau, Polen.

Samen houden deze experts toezicht op meer dan 500 vastgoedprojecten van verschillende groottes, gaande van nieuwbouwprojecten tot grote stedelijke herontwikkelingen zoals de Antwerp Tower en het Militair Ziekenhuis in Antwerpen, de Kanaalkom in Hasselt, Lamot in Mechelen, Kouter In Gent of de Léopold Tower in Evere. Hierdoor genereert Matexi dagelijks werkzekerheid voor zo’n 3.000 werknemers op hun vele bouwterreinen.

Gaëtan Hannecart is non-executive bestuurslid bij Real Dolmen, Group Louis Delhaize en N-Side. Voordien zetelde hij ook in de raad van Home Invest Belgium en Confinimmo.

Gaëtan Hannecart was gedurende 2 decennia actief betrokken in de non-profit sector: als medeoprichter en huidig voorzitter van YouthStart Belgium (een non-profit die 4.500 kansarme jongeren opleidde in ondernemen); als medeoprichter en non-executive directeur van het Itinera instituut (een onafhankelijke denktank), als huidig voorzitter van Guberna (een non-profit die sound corporate governance promoot); en als non-executive directeur van het Global Alumni Board van de Harvard Business School.

Gaëtan Hannecart behaalde een Master of Sience in Mechanical engineering en manufacturing management aan de Katholieke Universiteit Leuven (1988) en een Master of Business Administration aan de Harvard Business School (1994).